Sponsoren:


een aantal keer per jaar geeft het Netwerk een nieuwsbrief uit, kijk in de subpagina's van deze sectie voor de inhoud van deze nieuwsbrieven

Juli 2016

Na een periode van radiostilte weer een nieuwsbrief. De vakantie periode staat weer voor de deur, maar vaak is dit ook de tijd om even te reflecteren. Wat ga je na de zomer doen? Blijf je in je huidige baan? Ga je herscholen?
Klik op de websites eens op de banners van de scholen. Wie weet zie je een cursus of scholing waar je blij van wordt!! 

In de dagelijkse zaken binnen de gezondheidszorg zijn er dingen die je bezig kunnen houden. Dit kan zijn uit betrokkenheid, maar soms ook uit frustratie.
De zorgen die je kunt hebben met declareren en DBC’s worden in een humoristisch filmpje op NPO2 van koefnoen ( de dbc code) prachtig uitgewerkt. Hilarisch , maar ..de spijker op zijn kop!

Een andere kant van de (ouderen)zorg wordt op ontroerende, maar ook genadeloze manier beschreven in het boek: “ Kunnen we het ook over iets leukers hebben?” Een graphic novel over de mantelzorg die de auteur verleende aan haar op leeftijd geraakte ouders.
Roz Chast beschrijft in strips, familie foto’s en documenten het verhaal hoe zij als enig kind haar ouders van boven de 90 ziet worden, tot de aftakeling toeslaat. Ze laat de universele problemen zien, die zij en haar ouders tegen komen: hoe je als kind de ouderrol zo goed en kwaad als het gaat moet overnemen, het moment dat een verhuizing naar een instelling in zicht komt, en hoe om te gaan met de gênante fysieke complicaties, en met vreemden die de meest intieme zorg verlenen. Het is heel geestig geschreven, maar de verdrietige ondertoon is zeker herkenbaar. Het maakt je als hulpverlener weer bewust van de impact van onze zorgverlening! ( Chast, Roz; Kunnen we het niet over iets leukers hebben? ISBN987-90-388-0067-7).

Wat wel leuker is om te lezen zijn de (dag)boeken van:
Hendrik Groen
Bibliothecaris
Hendrik Groen is het pseudoniem van de Amsterdamse bibliothecaris Peter de Smet. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek 'Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime leven van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar' en 'Zolang er Leven is.
Hendrik probeert met zijn huisgenoten uit het verzorgingshuis het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Hij beschrijft zijn wederwaardigheden bijzonder herkenbaar en je herkent de instellings-krommunicatie vanaf de eerste bladzijde!

In ieder geval… een heel fijne vakantie gewenst!!!

Met vriendelijke groet,
Diederika Telgenhof.

Opleidingen:


Contactgegevens:

Netwerk
Praktijkverpleegkundigen
Reinder Brolsmawei 16
9815 DH Leeuwarden
Telefoon: 06-51143519
E-mail: <Klik hier>
KvK: 01171401

Realisatie: ReklameSuper Oud-Beijerland  -  Netwerk Praktijkverpleegkundigen © 2018